Майстер-клас “Грошові знаки як джерела географічної та культурологічної інформації” (виступ канд. геогр. наук, доц. Байтерякова О.З.)🌍🇺🇦🌎

6 жовтня 2023 р. в рамках І Міжнародної науково-практичної конференції «Сучасна вища освіта: досягнення, виклики та перспективи розвитку в умовах невизначеності» доцентом кафедри географії та туризму Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького О. Байтеряковим було проведено майстер-клас на тему «Грошові знаки як джерела географічної та культурологічної інформації». Мета заходу: виявлення і характеристика географічного та культурологічного змісту грошових знаків та методики їх застосування як джерел країнознавчої інформації для забезпечення подальшого впровадження компетентносного підходу у викладанні фахових дисциплін в закладах вищої освіти та в шкільному курсі географії.

Під час майстер-класу О. Байтеряков поділився досвідом і власною методикою застосування грошових знаків в географічній освіті для формування ключових компетентностей у здобувачів вищої освіти. В ході майстер-класу було проаналізовано культурологічний зміст української національної валюти та визначено методику її застосування для патріотичного виховання молоді. Другу частину заходу було присвячено методичним особливостям використання банкнот країн Африки, Південної Америки та Євразії для виявлення особливостей розташування, властивостей і причинно-наслідкових зав’язків рельєфу, корисних копалин, гідрографічних об’єктів, тваринного та рослинного світу цих материків. Також на прикладі застосування різноманітних банкнот учасники ознайомились із методичними аспектами формування навичок орієнтування на місцевості.

Учасники майстер-класу мали можливість не тільки виявити глибокий географічний та культурологічний зміст банкнот України та багатьох країн світу але й насолодитись їх естетичною привабливістю і окремо відчути гордість за свою державу.

Previous Article
Next Article