🧭🗺️ТРЕНІНГ «ВІДОБРАЖЕННЯ ІСТОРІЇ ГЕОГРАФІЧНИХ ВІДКРИТТІВ У СУЧАСНІЙ КУЛЬТУРІ»

🏛️🇺🇦20 березня 2024 року в рамках педагогічної майстерні вчителя ЗЗСО і проєкту «Нова українська школа, університет, громада, влада – координація взаємодії на інтелектуальній платформі TeachHub» доцентом кафедри географії та туризму О.З. Байтеряковим було проведено тренінг 📚⛰️«Відображення історії географічних відкриттів у сучасній культурі».

😍🎓У заході взяли участь 115 вчителів географії шкіл Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської, Житомирської і Донецької областей, викладачі закладів вищої освіти та студенти.

🙋🏼‍♂️⭐ Під час тренінгу О.З. Байтеряков наголосив на основних принципах викладання географії за концепцією НУШ та ознайомив учасників з впливом історії географічних відкриттів на сучасну культуру. Основну частину тренінгу було присвячено ознайомленню з власною методикою застосування музичних композицій, творів художньої літератури, кінофільмів та серіалів, грошових знаків, історичних пам’ятників, етимології топонімів та ін. під час вивчення шкільного курсу 7 класу «Географія. Материки та океани» в умовах НУШ.

👩🏻‍💻🌍 Учасники семінару мали можливість обговорити численні приклади використання надбань світової культури для вивчення окремих материків та океанів, виявити цікаві суперечності у трактуванні історії географічних відкриттів та з’ясувати підходи до формування ключових компетентностей в учнів.

🇺🇦‼️Наприкінці тренінгу учасники висловили позитивні відгуки про захід спікеру та подякували керівництву кафедри географії та туризму за можливість спілкуватися з науковцями, розвиватися і зростати методично та професійно, а також висловили побажання наступних зустрічей.

💛💙Дякуємо колегам за інтерес до нашого заходу, а також сподіваємось на плідну співпрацю на благо подальшої розбудови географічної освіти в Україні!

Previous Article
Next Article