🇺🇦🎓 ПОТУЖНІ РЕЗУЛЬТАТИ ЩЕ ОДНОГО РОКУ НЕЗЛАМНОСТІ!

🇺🇦🎓 ПОТУЖНІ РЕЗУЛЬТАТИ ЩЕ ОДНОГО РОКУ НЕЗЛАМНОСТІ!

📚🏛️ 11 січня 2024 року в Мелітопольському державному педагогічному університеті імені Богдана Хмельницького відбулася Конференція трудового колективу.

✅👩🏼‍🎓 В роботі Конференції взяли участь 183 представника університетської спільноти: науково-педагогічні працівники, здобувачі освіти, працівники, стейкхолдери, члени Наглядової ради тощо.

⭐💻Серед запрошених були:

🇺🇦📍Бухаріна Людмила Михайлівна – начальник Департаменту освіти і науки Запорізької державної обласної адміністрації;
🇺🇦📍Семікін Михайло Олександрович – заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Мелітопольської міської ради;
🇺🇦📍Ібрагімова Лейла Різаївна – Голова Наглядової ради університету;
🇺🇦📍Красиміра Колева – доктор Шуменського університету, лектор болгарської мови, літератури та культури.

✅📚Традиційно колектив підводив підсумки за рік, який минув. На порядку денному були питання:
1️⃣ Звіт ректора про виконання контрактних зобов’язань у 2023 році.
2️⃣ Звіт про виконання умов Колективного договору у 2023 році.
3️⃣ Ротація складу Вченої ради.
Затвердження графіку освітнього процесу на 2024-2025 н.р.
4️⃣ Різне.

🏆🙋🏼‍♀️В своєму виступі ректорка Наталя Фалько зупинилася на головних аспектах забезпечення якості освітнього процесу, досягненнях колективу у науковій роботі і міжнародній діяльносі.

📝✊🏻В обговоренні звіту ректора виступили:

‼️🙋🏼‍♀️Бухаріна Людмила Михайлівна – начальник Департаменту освіти і науки Запорізької державної обласної адміністрації;
‼️🙋🏻‍♂️Семікін Михайло Олександрович – заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Мелітопольської міської ради;
‼️🙋🏼‍♀️Ібрагімова Лейла Різаївна – Голова Наглядової ради університету;
‼️🙋🏼‍♀️Красиміра Колева – доктор Шуменського університету, лектор болгарської мови, літератури та культури Центру болгаристики МДПУ;
‼️🙋🏼‍♀️Сегеда Наталя Анатоліївна – голова комісії Вченої ради з експертизи якості освітніх програм спеціальностей, д-р пед. наук, професор;
‼️🙋🏻‍♂️Гудзь Віктор Васильович – професор кафедри історії і археології, д-р іст. наук;
‼️🙋🏼‍♀️Прокоф’єва Олеся Олексіївна – керівник Центру експертизи та моніторингу якості освітнього процесу, канд. псих. наук, доцент;
‼️🙋🏼‍♀️Полякова Лариса Іванівна – декан природничо-географічного факультету, канд. іст. наук, доцент;
‼️🙋🏼‍♀️Гузь Наталя Василівна – директор Навчально-наукового інституту;
‼️🙋🏼‍♀️Сухомлінова Анастасія – голова студентської ради університету з 2021 по 2023 р.р.

👨🏻‍💻✏️Слід відмітити, що в усіх структурних підрозділах університету і студентських колективах пройшло попереднє обговорення Звіту ректора про виконання конрактних зобов’язань де отримало схвальну оцінку і було рекомендовано делегатам Конференції до затвердження.

✅💻З питанням щодо виконання умов Колективного договору між адміністрацією і профсплковим комітетом виступила Голова Первинної профспілкової організації університету, завідувач кафедри хімії та хімічної освіти, доц. Тетяна Дюжикова.

📝💭У своєму виступі вона наголосила, що не зважаючи на війну, фінансово-економічну нестабільність і політичні рухи в державі, Профспілка працівників освіти і науки України і зокрема Первинна профспілкова організація університету, не відступила від основної мети своєї діяльності – захисту соціально-економічних, трудових прав та інтересів членів профспілкової організації.

🇺🇦‼️«Відсутність реального визнання освіти, як рушія суспільно-економічного розвитку держави, незадовільне фінансування освіти і науки, низький соціальний і матеріальний статус науково-педагогічних працівників – далеко не вичерпний перелік проблем і завдань, які сьогодні має вирішувати Профспілка в цілому і профспілкова організація університету зокрема» – зазначила у своєму виступі Голова ППО.

🙋🏼‍♀️✅Дюжикова Т.М. довела до відома делегатів Конференції і запрошених, що не дивлячись на дистанційну форму роботи університету, всі умови Колективного договору виконуються в повному обсязі.

🎓⭐ Протягом 2023 року не було жодної затримки у виплаті заробітної плати; працівникам збережено всі надбавки і доплати за вислугу років, вчені звання і посади, які передбачені чинним законодавством і умовами Колективного договору.

📚📍Керівний склад університету пройшов навчання з охорони праці і організовує систематичне навчання для співробітників і здобувачів. В університеті створено всі умови для професійного розвитку, міжнародного стажування й академічної мобільності викладачів і здобувачів освіти. Профспілковий комітет, в свою чергу, здійснює систематичну фінансову підтримку членів профспілки і ветеранів університету у вигляді матеріальної допомоги, виплат на оздоровлення, придбання новорічних подарунків і профспілкового заохочення до ювілеїв, Міжнародного дня студента, Дня працівників освіти тощо.

MSPU OFFICIAL 🇺🇦, [12.01.2024 20:46]
💰☝🏼 Глобальне питання, до вирішення якого активно залучилася профспілка університету – це стипендіальне забезпечення здобувачів освіти, яке здійснювалося не в повному обсязі. До процесу були залучені профспілкові комітети інших закладів вищої освіти і спільними зусиллями вдалося вирішити питання виплати заборгованості студентам.

🇺🇦🥳Результатом роботи Конференції трудового колективу – є одноголосне затвердження і позитивна оцінка Звіту ректора про виконання контрактних зобов’язань і Звіту про виконання умов Колективного договору за 2023 рік!

Previous Article
Next Article