🏛️🇺🇦 ДО УВАГИ АКАДЕМІЧНОЇ СПІЛЬНОТИ УНІВЕРСИТЕТУ!

📚✅24 листопада 2023 року на природничо-географічному факультеті МДПУ імені Богдана Хмельницького був проведений круглий стіл «ЕЛЕМЕНТИ ГЕНДЕРНОЇ ДИСКРИМІНАЦІЇ У ВИЩІЙ ШКОЛІ».

✏️💁🏻‍♀️Спікеркою якого виступила докторка педагогічних наук, професорка Маргарита Воровка.

👥‼️Проведення круглого столу приурочено до Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства над жінками і мало на меті підвищення поінформованості викладацтва та студентства, щодо висвітлення питань гендерної нерівності та захисту прав жінок в Україні.

👩🏼‍💻📚Пані Маргарита зупинилась на характеристиці нормативно-правових актів наднаціонального та національного рівня щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків.

✏️🙋🏼‍♀️Було вкрай актуальним почути про чотирнадцять ознак захищених на законодавчому рівні; про скасування в Україні переліку чотириста п’ятдесяти заборонених для жінок професій; про 81 місце України серед 146 країн світу у 2022 році за глобальним індексом гендерного розриву.

🏛️📝Уразили результати дослідження науковиці про те, що серед кандидатів наук чоловіків-професорів кількість вчених та академічних звань майже вчетверо, членів-кореспондентів – в п’ять, а академіків – у вісім разів більша, ніж серед жінок. Водночас серед чоловіків-докторів наук – майже вдвічі менше доцентів, але вдвічі більше членів-кореспондентів і в 2,5 рази більше академіків. Ці серйозні і дещо пекельні питання, були переконливо й аргументовано розкриті нашою гостею.

✅📍До заходу доєднались викладацький склад, здобувачки і здобувачі факультету. Всі учасники і учасниці мали змогу долучитися до обговорення проблеми.

🇺🇦❤️Одним із здивувань для студентства було те, що пані Маргарита є випускницею природничо-географічного факультету. Як зазначила сама Маргарита Воровка, вона цим неймовірно пишається.

Previous Article
Next Article