Гостьові лекції для здобувачів вищої освіти

🇺🇦👩‍🎓30 березня 2023 року професор кафедри історії та археології, проф. ,д. і. н , Ситник О.М. провів гостьову лекцію на тему :«Дмитро Донцов і Микола Міхноський як провідні ідеологи українського державотворення».

Олександер Миколайович зауважив,що в першій половині XX ст. ідеологія націоналізму була дуже попу­лярною у всій Європі. Це було, в першу чергу, пов’язано із боротьбою народів східної Європи проти імперського гніту. В цьому аспекті слід розрізняти націоналізм, як елемент національно-визвольної бороть­би, та реакційні концепції, спрямовані на поневолення інших народів. 

🇺🇦👩‍🎓31 березня 2023 р. на кафедрі географії та туризму в рамках програми «Гість університету» відбулася гостьова лекція Воловика В.М. − доктора географічних наук, професора кафедри географії Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського, на тему: «Етнокультурне ландшафтознавство: сучасний стан, проблеми, перспективи». Під час лекції Володимир Миколайович ознайомив присутніх з сучасним станом розвитку етнокультурного ландшафтознавства в Україні, класифікацією етнокультурних ландшафтів, їх станом на прикладі етнокультурних ландшафтів Поділля, розкрив перспективи природокористування етнокультурних ландшафтів. На лекції були присутні здобувачі спеціальностей 014.07 Середня освіта (Географія) та 242 Туризм першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти, науково-педагогічні працівники МДПУ імені Богдана Хмельницького, вчителі ЗЗСО Запорізької області. 

Щира дяка викладачам за інформативні, змістовниі та цікаві матеріали, які викликали значний інтерес та жваве обговорення!

Previous Article
Next Article