🥀☢️ ДЗВОНИ ЧОРНОБИЛЯ

🎓🇺🇦26 квітня 2024 року на природничо-географічному факультеті було проведено загальнофакультетськийвиховний захід «Дзвони Чорнобиля» до 38-ї роковини трагедії на Чорнобильській атомній станції  та Міжнародного дня пам`яті жертв радіаційних аварій і катастроф.

🧑🏻‍🎓✅Захід був організований і проведений студентським комітетом факультету.

📑📌26 квітня 1986 року сталася найсерйозніша техногенна катастрофа в історії цивільної атомної енергетики. На четвертому реакторі Чорнобильської АЕС з інтервалом у дві секунди прогриміли два вибухи. В атмосферу Землі вирвалась хмара радіоактивного пилу, яку вітер поніс на північний захід.

🕯️🥀Унаслідок цього радіоактивним цезієм було забруднено 3/4 території Європи. За кількістю потерпілих від аварії Україна посідає перше місце серед колишніх республік радянського союзу. За інформацією Інституту Національної пам’яті України, 2 293 українські міста та селища з населенням близько 2,6 мільйонів людей забруднені радіоактивними нуклідами. Понад 90 000 осіб евакуювали з 81 населеного пункту України до кінця літа 1986 року.

‼️🇺🇦Ця подія змінила світ найсерйознішаназавжди і нагадує нам про необхідність берегти нашу планету та бути обережними у використанні технологій.

Previous Article
Next Article