🇺🇦💰МАЙСТЕР-КЛАС «ГРОШОВІ ЗНАКИ ЯК ДЖЕРЕЛА ГЕОГРАФІЧНОЇ ТА КУЛЬТУРОЛОГІЧНОЇ ІНФОРМАЦІЇ»

👨🏼‍🏫✅ 28 березня 2024 року в рамках святкування Дня географа України доцентом кафедри географії та туризму Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького Олегом Байтеряковим було проведено майстер-клас на тему: 🗺️⭐«Грошові знаки як джерела географічної та культурологічної інформації».

🥳🎓 У заході взяли участь більше 100 вчителів, викладачів ЗВО і студентів Запорізької, Дніпропетровської, Донецької, Кіровоградської, Житомирської, Полтавської, Хмельницької і Чернівецької областей.

📚‼️Майстер-клас було спрямовано на виявлення і характеристику географічного та культурологічного змісту грошових знаків та методики їх застосування як джерел країнознавчої інформації для забезпечення подальшого впровадження компетентносного підходу в шкільному курсі географії та у викладанні фахових дисциплін в закладах вищої освіти.


🙋🏼‍♂️🇺🇦Під час заходу Олег Байтеряков поділився досвідом і власною методикою застосування грошових знаків для формування ключових компетентностей учнів у шкільному курсі географії. В ході майстер-класу було проаналізовано культурологічний зміст української національної валюти та визначено методику її застосування для патріотичного виховання молоді.

💴🌍Другу частину заходу було присвячено методичним особливостям використання банкнот країн Африки, Південної Америки та Євразії, а також фантазійних банкнот і монет Арктики і Антарктики для виявлення особливостей розташування, властивостей і причинно-наслідкових зав’язків рельєфу, корисних копалин, гідрографічних об’єктів, тваринного та рослинного світу цих материків і історії їх дослідження. Також на прикладі застосування різноманітних банкнот учасники ознайомились із методичними аспектами формування навичок орієнтування на місцевості.

👩🏼‍🎓💫Учасники майстер-класу мали можливість не тільки виявити глибокий географічний та культурологічний зміст банкнот України та багатьох країн світу, але й насолодитись їх естетичною привабливістю і окремо відчути гордість за свою державу.

🏛️❤️Наприкінці тренінгу учасники висловили позитивні відгуки про захід спікеру та керівництву кафедри за організацію цілої низки таких заходів, а також зазначили, що матеріали попередніх тренінгів і майстер-класів вже використовують у власній педагогічній діяльності.

Previous Article
Next Article