🇺🇦🚀МОЛОДЬ – ДЛЯ УКРАЇНИ!Україна – ДЛЯ МОЛОДІ!

🇺🇦📚Саме під такою назвою з 14 по 16 листопада у столиці нашої країни місті Києві проходив Всеукраїнський форум студентської молоді.

🏛️‼️Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького представляв здобувач ІІ курсу природничо-географічного факультету Сергій Сушков.

✅📝Метою заходу постало обговорення питань профспілкового та студентського руху, перспектив навчання та роботи в Україні в період бойових дій.

🎓🥳З вітальним словом до молоді звернулись:
✊🏼📍Георгій Труханов, голова Профспілки працівників освіти і науки України
✊🏼📍Девід Едвардс, генеральний секретар Інтернаціоналу освіти
✊🏼📍Сюзан Хопгут, Президент Інтернаціоналу освіти
✊🏼📍Трістан Масат, директор програм Центру Солідарності в Україні.

✅🚀Протягом 3-х днів роботи форуму студентська молодь активно взаємодіяла на різноманітних дискусійних панелях:
✏️«Україна – країна для молоді»
✏️«Що чекає на студента після завершення навчання в університеті»
✏️«Молодь знає і захищає свої права»
✏️«Молодь для України»
✏️«Молодь і відбудова України»
✏️«Молодь і законодавство про освіту»
✏️«Студентське бачення відбудови України».

🙋🏼‍♂️⭐️«Для мене це перший серйозний досвід на таких заходах. Маю честь, як студент незламного МДПУ імені Богдана Хмельницького, бути тут присутнім і маю надію, що результатами обговорень на цьому форумі стануть реальні дії щодо розвитку та підтримки студентства в цей важкий час» – ділиться своїми враженнями Сергій.

🇺🇦📍Сергій виступив на форумі з презентацією «Діяльність студентської профспілки МДПУ до повномасштабного вторгнення і перспективи розвитку». Він зауважив, що не дивлячись на те, що університет є переміщеним і працює в режимі дистанційної освіти в зв’язку з тимчасовою окупацією м. Мелітополь, профспілка не втрачає своїх позицій і значення у соціально-економічному захисті студентів – членів Первинної профспілкової організації університету.

🙋🏼‍♂️✅Він відмітив, що відстоюючи права студентів щодо отримання стипендії у повному обсязі, було проведено велику роботу профспілковим комітетом університету і комітетом Запорізької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України. Сергій зауважив, що ставлення до участі у діяльності профспілок має бути не споживацьким, а спрямованим на здійснення представництва та захист своїх прав та інтересів, правовий захист, безкоштовну юридичну допомогу тощо.

Previous Article
Next Article