📚🇺🇦 НА ПРИРОДНИЧО-ГЕОГРАФІЧНОМУ ФАКУЛЬТЕТІ ВІДБУЛАСЬ ГОСТЬОВА ЛЕКЦІЯ

👩🏼‍💻📝18 жовтня 2023 р. на кафедрі географії та туризму в рамках програми «Гість університету» відбулася гостьова лекція Аріон О.В. − кандидатки географічних наук, доцентки, доцентки кафедри географії України Київського національного університету імені Тараса Шевченка, 💻✅ на тему: «Географічні зазначення та традиційні продукти як ресурс туризму і розвитку сільських громад».

🏛️👩🏻‍🏫Під час лекції Оксана Василівна звернула увагу на географічні аспекти розвитку гастрономічного туризму на прикладі Італії та України. Зокрема, було розкрито нормативно-законодавчу базу ЄС та України стосовно захисту географічних зазначень харчових продуктів.

‼️🇺🇦Особливу увагу приділено ролі географічних зазначень продуктів харчової промисловості регіонів України та їх ролі у розвитку окремих територіальних громад у воєнний та повоєнний час. Наприкінці лекції Оксана Василівна ознайомила присутніх з результатами наукових досліджень у рамках гранту Європейської дослідницької ради (ERC-StG) зі створення «Ковчегу смаку України».

🎓🙋🏻‍♂️На лекції були присутні здобувачі спеціальностей 242 Туризм і рекреація та 014.07 Середня освіта (Географія) першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти, науково-педагогічні працівники МДПУ імені Богдана Хмельницького, вчителі ЗЗСО Запорізької області.

👏🏻📚Дякуємо Оксані Василівні за інформативний, змістовний та цікавий лекційний матеріал, який викликав значний інтерес та жваве обговорення!

✊🏻🌐Дякуємо здобувачам та колегам за інтерес до нашого заходу, а також сподіваємось на плідну співпрацю на благо подальшої розбудови туристичної галузі в Україні!

Previous Article
Next Article