Загальнофакультетська кураторська година

Сьогодні, 15 вересня о 9:00 відбулася загальнофакультетська кураторська година присвячена дню Першокурсника. На зустрічі були присутні в.о. декана факультету Полякова Л.І, заступники декана з навчальної та наукової роботи та міжнародного співробітництва - Зав'ялова Т.В., Непша О.В., Крилова А.М. та завідувачі кафедр, які звернулися привітальними словами до здобувачів вищої освіти та їх батьків, з побажаннями яскравих та незабутніх студентських років, успіхів, наснаги, гарного настрою та відмінних здобутків.

«Борітеся – поборете!
Вам Бог помагає!
За вас правда, за вас слава
І воля святая!»
Т.Г.Шевченко

Шановні ПЕРШАЧКИ, Батьки!

Вітаємо Вас з початком нового цікавого етапу у Вашому житті. Студенство відкриває нові шляхи, нові можливості росту, самовдосконалення, вибору життєвого шляху.

Бажаємо пройти студентський шлях плідно, яскраво, отримати знання, новий життєвий досвід, нових друзів.


                Сьогодні такий складний час, що не можна стояти осторонь подій, які відбуваються навколо нас, і свою життєву позицію не потрібно боятися декларувати. Не може осторонь залишитися й природничо-географічний факультет, який усіма силами прагне допомогти нашому народові, нашим людям.

Хтось тільки починає вголос казати “Слава Україні!” чи “Україна понад усе!”, дехто вже передав воякам важко зароблені кошти чи зібрані продукти, а інший добровольцем воює, не шкодуючи свого життя. Серед добровольців є і наші студенти та випускники.

Патріотизм – це не коли байдуже спостерігаєш, як навмисно провокують і руйнують країну, це аж ніяк не одягнена на тіло вишиванка... Це коли дитину виховуєш на засадах моралі та порядності! Діяти! Саме готовність до вчинку є фантастичною особливістю українського патріотизму нової історії. Він у кроках під кулями, у безсонних ночах на Майдані, у посильній допомозі добровільним батальйонам і нашій армії, у подвигах захисників Батьківщини, у життях, покладених на вівтар нашої незалежності і нашої любові. Бо мільйони громадян відчувають себе одним народом із правом бути вільними, правом обирати майбутнє, почуттям власної гідності і правом жити у власній державі.

І сьогодні, як ніколи, актуальні пророцтва великого генія України Т.Г. Шевченка. як ніколи в жилах українців оживає козацька кров, козацький дух, патріотизм і любов…

Народе наш, у тяжку хвилину ми завжди будемо з тобою…
Запрошуємо Вас на нашу «театральну» сповідь…

 

За горами гори, хмарою повиті,
Засіяні горем, кровію политі.
Споконвіку Прометея
Там орел карає,
Що день божий довбе ребра
Й серце розбиває.
Розбиває, та не вип'є
Живущої крові,—
Воно знову оживає
І сміється знову.
Не вмирає душа наша,
Не вмирає воля.
І неситий не виоре
На дні моря поле.
Не скує душі живої
І слова живого.
Не понесе слави Бога,
Великого Бога.

Т.Г.Шевченко «Кавказ»

 

 

Previous Article
Next Article