Міжнародна науково-практична конференція «ЄВРОПЕЙСЬКІ ЦІННОСТІ РІЗНОМАНІТТЯ ТА ІНКЛЮЗІЇ В ОСВІТІ

17-18 грудня 2020 р. відбулася Міжнародна науково-практична конференція «ЄВРОПЕЙСЬКІ ЦІННОСТІ РІЗНОМАНІТТЯ ТА ІНКЛЮЗІЇ В ОСВІТІ»
 
Конференція проводиться в рамках імплементації проєкту напряму Жана Монне «Європейські цінності різноманіття та інклюзії для сталого ровзитку» Erasmus+ Jean Monnet Project «European values of diversity an dinclusion forsustainable development» (EVDISD)  620545-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-PROJECT та у співпраці із проєктами – Кафедра Жана Монне «Соціальні та культурні аспекти Європейських Студій»(SCAES)620635-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-CHAIR. Також в воркшопі відбувається кооперація з проектами Еразмус + напряму Проєкту «Європейські цінності у художніх текстах» 599918-ЕРР-1-2018-1-UA-EPPJMO-MODULE EUVOLIA та Erasmus+ Jean Monnet  Chair «EU Climate Leadership» 620031-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-CHAIR. 
 17.12.  – Відбувся віртуальниц класс “Різноманіття та інклюзія в європейській освіті” (Професор університету Генуї (Італія) Діани Спулберг), а також працювало 3 секції , в одній з яких, а саме «Розмаїття цінностей в інклюзивному просторі: досвід психолого- педагогічних практик» взяли участь більш ніж 50 викладачів та студентів різних спеціальностей МДПУ імені Богдана Хмельницького .
18.12- окрім доповідей було проведено навчальні курси (2 віртуальні навчальні класи, вебінар, тренінг і воркшоп).
 
8 грудня— Міжнародна науково-практична конференція в рамках імплементації проєкту напряму Жана Монне «Європейські цінності різноманіття та інклюзії для сталого ровзитку» Erasmus+ Jean Monnet Project «European values of diversity an dinclusion forsustainable development» (EVDISD)  620545-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-PROJECT та у співпраці із проєктами – Кафедра Жана Монне «Соціальні та культурні аспекти Європейських Студій» (SCAES)620635-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-CHAIR. 
 
В рамках тренінгу «Європейські цінності для сталого розвитку освіті» працювали:
Секція 1. «Європейські цінності для сталого розвитку . Модуль 1. Болонський процес як чинник сталого розвитку освіти. Олена Оржель, доктор наук з державного управління, член команди Проєкту Жана Монне  EVDISD.
Модуль 2. «Цінності прогресу або прогрес цінностей: освіта і сталий розвиток» Олена Яценко, кандидат філософьких наук, доцент, член команди Проєкту Жана Моне.
Модуль 3. «Практичні інструменти аналізу та сталого розвитку освітнього середовища». Марья Нестерова, доктор філос. наук, професор, Професор Кафедри Жана Монне SCAES та академічний координатор Проєкту Жана Монне  EVDISD
Рефлексія над питаннями інклюзії та сталого розвитку, їх дихотимічному зв’язку, а також поштовх до внутрішнього діалогу та трансформації особистісних ціннісних засад
 
hdr