Власова Вікторія Сергіївна

Народилась 11 жовтня 1994 року в м. Мелітополі.

Освіта: повна вища освіта (магістр).

3 2012р. по 2017р. навчалась у Мелітопольському державному педагогічному університеті імені Богдана Хмельницького на природничо-географічному факультеті за напрямом підготовки «Історія», отримала диплом бакалавра, кваліфікацію «Бакалавр, вчитель історії».

З 2017р. по 2018р. навчалась у Мелітопольському державному педагогічному університеті імені Богдана Хмельницького за напрямом підготовки «археологія та спеціальні історичні дисципліни», отримала диплом магістра з відзнакою, кваліфікацію «магістр історії та археології».

З 2021р. навчаюсь в аспірантурі Мелітопольського державного педагогічному університеті імені Богдана Хмельницького за спеціальністю 032 «Історія та археологія».

Тема дисертаційного дослідження: «Роль жінки в формуванні державності і суспільно-політичному житті України 1917-1939 рр.»

Науковий керівник: доц., к.іст.н. Полякова Л.І.

Мета і завдання дослідження: висвітлення малодослідженого аспекту історії періоду Української революції, а саме -ролі жінок в тогочасних державотворчих процесах, та відновлення історичної справедливості в даному питанні.

Об’єкт дослідження: діяльність та долі жінок-учасниць українських державотворчих та соціально-політичних процесів 1917-1939 рр.

Методи дослідження: історико-порівняльний, історико-типологічний, вивчення документів, анкетування, опитування.

Основні публікації:

Власова, В. (2020). Образ Олександра Македонського в творах перських авторів. ZaporizhzhiaHistoricalReview, 2(54).