ОБЛАСНИЙ ОНЛАЙН СЕМІНАР «ВИВЧЕННЯ І ЗБЕРЕЖЕННЯ З УЧНЯМИ ЛІСОВИХ ЕКОСИСТЕМ, ВІКОВИХ І МЕМОРІАЛЬНИХ ДЕРЕВ»

24 березня 2021 року на базі КЗ «Центр туризму» ЗОР відбувся обласний онлайн семінар «Вивчення і збереження з учнями лісових екосистем, вікових і меморіальних дерев», який проводився в рамках туристсько-краєзнавчої програми «Ліси Запорізького краю», яка покликана привернути увагу учнівської молоді та громадськості до охорони і опіки над лісовими екосистемами, а також старими й меморіальними деревами.

Учасників семінару привітали заступник начальника відділу кадрової роботи, професійної освіти та координації діяльності навчальних закладів Людмила Поліщук та директор КЗ «Центр туризму» ЗОР Олександр Романчук. Головний координатор програми «Ліси Запорізького краю» Віталій Шелегеда представив підсумки її реалізації у минулому році та поділився планами й ідеями на 2021 рік.

До співпраці у сфері вивчення та збереження лісових екосистем долучилися й вищі навчальні заклади нашої області: Запорізький національний університет, Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького та Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного. Наш університет представляла Світлана Гришко – к. г. н., доц. кафедри фізичної географії і геології, яка надала важливі рекомендації з проведення спостережень і досліджень з учнями впливу лісу на довкілля.

Учасники обласного онлайн семінару «Вивчення і збереження з учнями лісових екосистем, вікових і меморіальних дерев» не лише ознайомилися з сучасними технологіями викладання дисципліни «Лісові екосистеми рідного краю», розглянули методи та прийоми навчання вихованців дисциплінам природничо-краєзнавчого напряму у польових умовах, але й отримали практичні рекомендації щодо покращення якості природничої освіти. Проведення таких заходів вкрай важливо і необхідно з метою популяризації серед учнівської молоді та громадськості необхідності збереження степових лісових екосистем. Дякуємо організаторам семінару за долучення науковців вищої школи до таких заходів та сподіваємося на подальшу активну співпрацю!

Previous Article
Next Article